Monday, April 25, 2016

Jigar Cafe, Bangi Sentral

sempena kedatangan 'transit' kaklong kawasan KK iaitu Bibie Karim ke Kuala Lumpur selepas berjimba di Korea pada 17 April yang lepas, kitorang plan nak lepak sesama...untuk perjumpaan kali ni macam biasa laaa aku, dzuli, azra dan mrs merupakan ahli tetap...dan kemudian aku jemput juga radin untuk join kami...dan disebabkan ada ahli baru ni, makanya untuk sesi merempan dan mengaruk lebih tu, kitorang buat dulu pre-session masa minum petang...supaya tak terkeluar banyak perkara tidak sepatutnya di hadapan radin nanti masa dinner...wakakakaka...

pilihan cafe kami adalah Jigar Cafe yang terletak di Bangi Sentral...kemain banyak betol hipster cafe kawasan ni sekarang...gigih nak cuba satu persatu kannn...pada hari kejadian, aku gerak dari rumah lepas asar...dalam 5.30 petang sampai tu, dzuli dan mrs dah sampai dahhh...dah siap order kue teow goreng lagi kan...hehehe...azra lambat sikit sebab dia pi jemput bibie dia putrajaya sentral...
masuk jer cafe ni, aku sukaaa...cantik cafe diaaa...sejuk dan nyaman lagi keadaan kat dalam ni...almaklum skang ni kalo duk kat luar sekejap je dah basah ketiak!panas gila hoih...makanya duk dalam ni dengan aircond atas kepala yang kuat, rasa best!hehehe...
lepas snap ala kadar gambar dalam kedai, kita usha menu pula...kononnya taknak makan berat sangat sebab malam nanti ada 2nd session pula...yang tu nak makan beriya sikit...sekali dak berdua tu dah kebuluran dan order kue teow goreng...dan dah tolong orderkan churros aku sekali....hehehe....katanya churros kat sini sedappp...haaa tapi pape pun meh kita usha menu...banyak gak menu dia dan nampak menarik cuma aku snap sikit-sikit jer la yer...kasik idea kat korang je la apa yang ada dijual di sini...nak tau lanjut, sila terjah!heheheh...
lepas tu sakan la kami bersembang...macam kan bertahun tak jumpa kan...hahaha sambil tu duk ngetest ambil gambar guna gopro juga...terpaksa aku fefeeling model kejap...dan keep on contacting azra dan bibie tanya lokasi mereka...rupanya ramai gila rakyat marhaen malaysia yang baru balik negara dari bercuti...dekat sejam baru bibie boleh keluar dari airport tu sebab panjangggg beratur di immigresen...pasrah laaa....
sambil sembang tu, sambil makanan sampai...haaa both of them cakap kopi kat sini kureng....nasib baik aku order Chamomile Tea...hehehe air kosong kat sini self service, aku suka...teringat kenangan silam di Australia...kebanyakan kedai camni laaa...kat Malaysia dah banyak dah hipster cafe buat lagu ni...baguih nooo...
untuk kue teow goreng ni kami sepakat mengatakan ianya sedappp laaa...tak sure sebab kelaparan ke, atau memang betul-betul sedappp...hahaha tapi ok laaa, diterima dek tekak...churros dia pula pada aku sedap....lagi dengan sos coklat tu sedappp...tapi dzuli cakap churros dia macam padat sikit la...paling tak menahan, diorang dah kenyang makan kue teow, aku kena sensorang kena abeskan churros tu tau!sengkak perut!hahaha eh, tapi lepas tu sampai plak Nutella Cheesecake yang nyumnyum...cuma crust dia laaa kurang sikit, tapi cheese dan nutella tu sedappp...eh pernah ke 1 benda tu tak sedappp...hahahah
sampai dah abes makan, dah nak rasa lapar balik baru laaaaa si azra dan bibie sampai!sempat laaa diorang berdua layan minum air jer kat situuu sebab lepas tu kitorang nak kena bekejar cari tempat solat maghrib pula sebelum ke cafe seterusnya untuk bertemu jejaka-jejaka hangat semalaya...ehhhhh jejaka-jejaka?bukan radin sorang jer ke tadi?hahahaha....jeng jeng jeng...

12 comments:

  1. haritu kan aku gi ngedate kat sini, stay lepas maghrib, fuhh nyamuk berterbangan
    tapi dessert diorang sedap aaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko duk dalam ke luar weh yang banyak nyamuk tuuh...saje la tu dia gigit manja kasik gatai sikit...kehkehkeh...

      Delete
  2. cafe ni bab lawa memang 10 markah..sebenarnya masa kitaorang nak oder air kan, banyak je yang xde dalam menu tu.. adakah menu2nya indah khabar dari rupa..gitu.
    kuewteow dia mmg sedap dan mnepati citarasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yeke...ntah2 menu makanan pun samaaaaa....semua nan hadoooo...huhuhuhu

      Delete
  3. Asalnye aku lapar tapi bila dah kena Q panjang kat imi terus jadi kenyang tengok orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn ko dah mknnn ikn keli kerrr...hehe

      Delete
    2. Ko janganlah bocor part tuuuu pun!!!

      Delete
  4. Suka dengan deco cafe nieeee~ cantik !!!! Tapi jauhnyaaaa dkt bangi.... Hihihi =) . Pape pun nnt nia nak try la if dtg Bangi . Sbb churros tue nmpk sedap . Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cpe nnti2 smpi bangi tu boleh laaa singgah cafe nih...hehe

      Delete