Saturday, April 2, 2016

Chemistry Cafe+Lab, Bandar Baru Bangi

dari Cartel Coffeeshop, kitorang gerak ke Bangi Sentral semula untuk ke Chemistry Cafe+Lab!haaa niat di hati nak layan dessert kat sini...ayuh usha dulu keadaan dalam cafe ni...masuk-masuk jer nampak muka Albert Einstein tau, terus semangat sains meresap dalam jiwa...hahaha tapi pada aku memang menarik sangat la konsep cafe ni sebab mengimbau kenangan aku masuk lab zaman dolu kala...hehehe nasib dia tak bagi lab coat jer untuk tetamu masuk dalam cafe ni...kalo tak lagi fefeeling zaman belajar...hehehe... 
lepas dah usha kedai, ayuh kita usha menu pula...kat sini self service yer...so kena order di kaunter dan buat pembayaran terus...later dia akan hantar menu ke meja kita...banyak juga pilihan makanan dari yang savoury hingga ke manis...tapi sebab dah lunch, so kami cuma usha dessert jer laaa kat sini...Dzuli duk cakap waffle kat sini sedappp, harus nak coba kan...hehehe...kek-kek dia pun nampak menarik...masa nak order air tuh, aku siap tanya air yang mana serve dalam kelalang kon?saya nak yang tu....hahaha nampak tak?rasa bukan penyebab pilihan minuman tapi lebih sebab nak bergambar berinstagram je kan...hahahaha...
tak lama menanti, sampai laaa minuman dan dessert kami...air yang diorder oleh Dzuli dan Mrs dihidang dalam jug plastik ni...aku tak ingat dulu panggil apa, tapi sebab dia plastik so dulu kita guna letak air suling je la, takleh guna letak solvent...hehehe pastu lagi best kalo nak air gula, dia letak dalam syringe!hahaha comel gilaaa...gigih laaa menekan syringe nak keluarkan air gulaaa tuh!dan untuk aku pula, aku order ice blended Creme Brulee (RM14.00) yang dihidangkan dalam kelalang kon!hahaha arghhh saje kan bikin hati rengsa nak sambung belajar...kehkehkeh...comel gilaa...kalo dulu letak chemical je woih dalam ni tau...air aku tuh sedapppp!cuma sebab banyak sangat, tak mampu nak abes kan...nasib ada tukang abeskan...hehehe...lagipun aku biasa makan dessert dengan air kosong, tapi sebab kali ni makan dengan air manis gak, sakit gak kepala aku...overdose gula!hahaha...
untuk dessert pula, aku order Choco Lava (RM12.90) yang sedap gilaaa...sedap sangat pada aku Choco Lava ni dengan kek dia tu, chocolate dalam kek tuh, aiskrim meleleh dengan chocolate dan caramel sauce tu...perghhh perfect combination untuk menaikkan gula dalam darah aku!hahaha...tapi seriously terbaik!Dzuli ambil waffle dengan kinder bueno...mak aihhhh sedap!sedap sangat untuk chocolate lover macam aku nih...hahaha waffle dia gebus!tabur plak kinder bueno tu kan, memang sedap laaa...hehehe Mrs pula ambil waffle dengan banana honey...sebab aku bukan penggemar banana, so aku rasa biasa je laaa yang ni...hehehe...
overall memang sedap la dessert kat sini...aku tergoda...next time harus terjah lagi tapi kena order air kosong jer laaa...jangan sesekali order air manis, kalo tau mau sakit kepala aku lagi overdose gula...hehehe ok korang yang di sekitar bangi tu, leh la usha cafe ni yer...aku tau dia ada cawangan di tempat lain seperti shah alam juga...sila la coba yer!lepas tu leh pi shopping di butik-butik hijabista sekitar Bangi Sentral tuh...hehehe

14 comments:

  1. as salam..wah..menariknya...boleh terimbau zaman dulu2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam....hehe kann....terus rindu nk smbung blajaaaa

      Delete
  2. lepas jjcm ni balik terus demam sampai hari ni tak baik-baik :)
    menyesal? tidak sama sekali hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe xpe tu nk kuatkan antibodi tuhhh...next tggu kaklong kk turun ehhh

      Delete
  3. berapa riban la kalori kita harituh kan...hahaha

    ReplyDelete
  4. wah.. cafe hipster ni. selalu gak pergi bangi sentral, tak perasan pulak cafe ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia sblh mee tarik warisan tu jer...kt bngi sentral...

      Delete
  5. dulu tk suka lab chemistry..kalo mcm ni boleh score nmpaknya..hihi..
    foods nampak yummylicious semuanya..

    ReplyDelete
  6. DJ, nampak dah kurus.

    Bleh rase camne sakit kepalanya kalau mkn manis & minum manis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sikitla...YUPP mmg sakit kepala! Migrain gamaknyeee

      Delete