Thursday, August 27, 2015

Restoran Big Brother, Bangi Gateway

minggu lepas aku demam...so bila demam ni, mula laaa tekak aku berselera besar nak layan western food!terus ajak mak abah keluar makan kat Bangi...hajat di hati nak layan Red Card, sekali tutup daaa hari isnin...huhuhu pikir punya pikir kami ke Bangi Gateway jer nak makan The Foodys, sekali tengok owner kedai dah bertukar, menu pun dah tak berapa menarik, terus adik ajak layan Big Brother kat situ gak...aku pernah pergi situ dulu, tapi macam takde la best sangat kan...so negatif sikit bila adik ajak pi sini lagi...hehehe tapi sebabkan malas nak pikir dah, kuturutkan juaaa...masuk jer, terus order cepat-cepat sementara tak ramai sangat lagi orang!
kali ni agak kagum, sebab boleh tahan pantas servisnya!tak lama tunggu, makanan kami semuanya sampai sekali...orang demam dengan selera tekak paling besar!yezza, aku ambil Big Brother Combo Set (RM33.90) yang mengandungi lamb chop, grilled chicken, fish & chips, coleslaw warna ungu dan salad...dulu aku macam tak suka dengan coleslaw diorang...tapi kali ni sedap la pula!kuah diorang pun sedap...dan segala jenis daging dan ikan dalam pinggan aku tu pun sedapppp!cuma silap aku amek fries jer la, patut amek mashed potato...sebabnya bila mashed tu digabungkan dengan kuah dia tu, memang meletop!aku makan adik aku punya la, memang sedap...kiranya experience kali ni agak berbeda dengan yang dulunyaaa...hehehe!
abah aku pula melayan Pan Seared Salmon (RM28.90)...memang dari rumah duk cakap nak makan salmon...kemain tekak kebaratan sangat skang kan, dah lupa ikan tilapia dan keli kah duk nak carik salmon je tu kannn...hehehe!yang ni aku tak cuba rasa pun...tanya abah aku, semua dia cakap ok jer...ekspresi wajah dia memang payah nak duga sedap ke, tak sedap ke...hehehe!
mak aku pula yang kengkononnya nak diet, so order laaa Homemade Beef Meatball (RM21.90)...sekali meatball yang datang sebesar penumbok rupanya...hahahaha mengah ko nak abeskan 6 bijik tu tau...aku pow sebijik nak rasa...sedap gak, memang penuh daging laaa...dalam mengah tu, habes juga mak aku makan...sedap le tuuu...hehehe memang pueh hati makan tu sebab level kedagingan amatlah tinggi...sesuai untuk orang-orang yang bertekak karnivor macam aku dan keluarga...
dan akhir sekali adik aku ambil Lamb Chop (RM22.90)...haaa adik aku bijak sebab pilih mashed potato...so diorang lambakkan 3 keping lamb chop kat atas mashed potato dan kemudian disimbahi dengan kuah yang sedappp...tu kuah brown sauce rasanya laaa...tapi memang tuk lamb chop, combo set dan meatball semua diorang guna kuah yang sama...perghhh memang terbaik!besar-besar kepingan lamb dia tu, memang puas hati...bukan lemak semata...nyummeh!
overall memang puas hati lah makan kali ni...ni baru namanya makan sampai mabuk!hahaha besar giler portion makanan dia...kalo ambil share-share pun ok...hehehe next time boleh la datang lagi, nak coba spaghetti dia pula!

10 comments:

  1. Replies
    1. boleh tahan la azra...ko pi la terjah...dkt je tuu...hehehehe!

      Delete
  2. Orangnya je yang demam.... seleranya tidak... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul tuh enmie...seleranya kalahkan org sihat...

      Delete
  3. telan air liur terus aku.....amboi selera orang demam kemain sangat kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe org demam mmg macam tu...hahahaha!

      Delete
  4. Bila demam tekak selera mahal terus. Mampu hoii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe biasalah tu kan...tekak duta jjcm kekdahnyer!

      Delete