Tuesday, August 12, 2014

08082014 : Hari Selera Omputih : Fuel Shack, Ayer@8, Putrajaya & Big Brother Restaurant, Bangi Gateway

Fuel Shack, Ayer@8, Putrajaya

jumaat lepas kitorang duk pusing-pusing mana nak makan tengahari..budak-budak ni kata nak cari makanan ringan sebab dah makan mihun sebelum tu....so pusing punya pusing, aku teringat kedai burger Fuel Shack kat Ayer@8 tuh...haaa apa lagi, terus la ke sana bersama knora, asie, dayaho dan lin...sampai jer, mak aihhh panjang orang beratur sampai keluar kedai!huhuhu agaknya semua orang boikot mcd kot?tu ramai datang ke sini demi mencari burger...huhuhu nak tak nak, terpaksa bergigih la beratur sambil layan tengok menu dia yang macam best jerrr tuh...takde la lama giler beratur tu, sampai je turn, kami pun order...aku ambil lamb burger dan cheese fries...
lepas dah order kami duk tunggu makanan...dia main panggil nama je nanti...dah macam dekat klinik plak aku rasa...dah le ada meja kat luar, tak dengar sangat la kot...tu duk ulang jerit nama orang sama...ada tu paling best, salah nama...sebab pakcik yang ambil order tu salah tulis nama...nama asie pun jadi atilia...takleh blah...hahahah lama sikit la tunggu turn nak dapat makanan...tapi sebab kitorang lepak sambil merepek-repek so tak terasa lama sangat...tiba masa nama kena jerit, sila la ke kaunter untuk ambil makanan...aku rasa better dia buat sistem nombor macam kat klinik tu jugak...senang untuk orang kat luar, dia pun tak sakit tekak duk jerit....
untuk burger aku, aku rasa kurang juicy sikit...tapi boleh laaaa....yang ambil aloha chicken la, burger ayam apetah lagi semua cakap sedap...even burger dia pun besar...memang kenyang laaa...lin ambil double dawg pun sedap gak katanya...cuma lain kali taknak letak mustard sauce tu jer...cheese fries agak sedap...cuma kalo dia panaskan fries tu sampai cheese meleleh lagi meletop kot!hehehe overall ok la makanan kat sini...nak kata meletop sangat takde la..tapi aku nak pergi lagi next time...nak cuma menu lain pula...aku tengok ada ayam goreng...tengok ramai gak yang makan ayam goreng masa aku pi tu...so harusss cobaaa nanti...

Big Brother Restaurant, Bangi Gateway

balik kerja pila aku terus menuju ke Bangi...dah janji dengan family nak belanja diorang makan...sebenar tarikh 8 Ogos ni adalah anniversary mak abah aku....sebab tu aku saje nak belanja diorang...tapi end up, abah aku ada reunion raya ngan dak skuad dia, anim ada audit so takleh balik awal dan na ada urusan dengan kakak dia...makanya cuma aku, mak, abang, adik dan zara saja yang pergi makan bersama-sama....memula aku nak makan di Burgerbyte...kedai Zizan Razak tu...tapi tak jadi, aku ke Big Brother Restaurant yang terletak di dalam Bangi Gateway....
sampai je agak keraguan sebab tengok kedai takde orang...tapi sebab dah masuk, order je la kan...kitorang order onion ring, lamb chop, lamb rack, chicken burito dan beef burger....total makan adalah RM146...overall makanan ok laaa...kambing dia lembut giler...cuma sos tu pada aku biasa jer...tak berapa nak inggeris sangat...lebih kemelayuan sikit...hehehe adik cakap burito dia sedap...mak pulak cakap burger tu biasa saja....zara plak cakap dappppp oreo yang dia makan....sampai ada shisai kat mulut dia...hehehe

22 comments:

  1. Big Brother ni tempat fav family sy makan2. tapi yg cwgn shah alam la hhhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yeke...saya mmg pernah baca yang BB ni ada beberapa cawangan...hehehe tapi yang di bangi gateway ni mmg baru sangat bukanyaaa.... =D

      Delete
  2. sedap makan ramai2, nak pula ada orang nak belanja

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang kak...makanan freee laaa yg paling best kat dunia!hehehe

      Delete
  3. Baru dua minggu lepas saya ke Bangi Getaway. Makan di Chinese Muslim Restaurant... Homst Recipe.. saya suka sup isi ketamnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa en mie dtg kawasan saya, tak bgtau...kalo tak leh saya belanja makan kat homst tu...hehehe saya pnah makan kat homst masa dia masih di warta...bila dah pindah ke gateway ni tak pernah pi lagi....tapi makanan dia mmg sedap....sy suka salted egg prawn dia...nyummmsss..... =D

      Delete
  4. Hmm terliur le pulak tengok fries, burrito, onion rings tu...teringat masa kat America.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kak bestnya makan di amerika...hehehe kalo tgk la tv AFC tu mmg leleh air liur je laaa tgk makanan kat amerika tu...hehehehe

      Delete
  5. Fuel shack ni tak pernah try lagi, tapi rasanya kat Terminal Tasik Selatan tue ada. Burger and hot dog dia looks tempting jugak. Big Brother ni pernah makan a few times kat Kota Damansara. Tapi terus blacklisted sbb poor service and the food itself. Terus dah tak gi. The one in Kota Damansara tue rasanya kalau tak silap, their first outlet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zara, burger di Fuel Shack mmg boleh tahann...harus cubaa nanti!hehe ooo yeke mengecewakan Big Brother tu?huhuhu memang kurang sikit laa...patut la yang di bangi tu senduu jer restoran dia...huhu tapi memang takkan repeat dah kot situ...baik pergi kedai lain...hehehe

      Delete
  6. wah...best...DJ pakar memilih makanan...semua nampak enak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe Alhamdulillah mkl...rezeki...
      Hehe

      Delete
  7. Ha pasal tu aku utarakan idea untuk ada sistem beeper macam kat kampong tu...untuk projek akan datang. Invest sikit xpe ah kan. Nyonya manis semua memang dia kata shedap, nak2 lagi MakNgah belanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezzaaa...sistem tu pun best....tapi nak kena crik laaa kat mana....hehehe 1st time tgk menda tu kat korea, mcm konpiusss jer apekah itu...kehkehkeh....nyonya tersengih-sengih smlm makngah bagi sticky notes buat tulishh....mak aku ckp siap sengih sorg2 wpun aku dah lama pergi kerja lepas tu...hehehe

      Delete
    2. AliExpress kan ada. Dah jumpa beb tapi jenis macam gelang2 donut tu. Nyonya sangat comel ok. Mata dia tu haaa menggoda jiwa. Cawir.

      Delete
    3. ooo dah jumpa ker...baguih2....nampaknya dah konpem la nih eh projek nih....hehehe terbaiklah! nyonya tu nyawa semua org dlm umah nih...haish kalo dia masuk asrama sok, menanges semua org nih...hahahaha

      Delete
  8. dj, fuelshack kat TBS tu aku selalu p, dia bagi pager. takde la dok memanggil2 nama hehe
    bagi aku, ok jugak la. sayur dalam burger fresh and burger dia tak kering.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yeke...myb lamb aku amek tu kurg juicy...tp ayam mber aku ckp sedap jerr....aku nak try ayam nanti...nyum3...hehehe

      Delete
  9. As salam. Waaaaa... sedapnya nyam-nyam. Err... baru nak komen, sebelum ni saya baca je blog DJ. Banyak info, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ali pancing...nyummm mmg sedap...hehe terima kasih sbb sudi singgah sini.... :-)

      Delete
  10. FUEL Shack?...mcm2 nama kedainya...bab sistem terika panggil nama tu mmg x berapa best..nama kedai dh ok..dekorasi pun dh ok...seklai jerit2 camtu like kat [asar sudah :-)
    Hamoii...tgk DJ nganga nk makan burger tu nampak selera benor..mmg sgt uolss Duta Makanan :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai dia ok JM...mayb sbb kedai baru, so takde sistem sgt lagi....harap2 sok depa improve laaa....hehehe makan kena laa berselera baru org percaya sedap!kuikuikui

      Delete