Wednesday, April 8, 2015

Lunch di Cafe@PICC

sebut jer PICC mesti semua tau kannnn kat mana...hehehe ada ker yang tak tahu?PICC ni nama penuhnya Putrajaya International Convention Centre...terletak di atas bukit di Presint 5, Putrajaya...selalukan macam-macam event diadakan di sini...dan kalo korang nak tau, selain event yang biasa dibuat tu, Cafe@PICC ni juga menyediakan pakej-pakej makan yang menarik seperi Lunch Buffet, Santai Petang @PICC dan Steamboat Dinner Buffet dengan harga yang amat berpatutan...untuk tahu lanjut mengenai Cafe@PICC ni boleh usha website dia ok...disebabkan dah lamaaa cawangan aku tak buat makan-makan ni sebab sibuk dari hujung tahun lepas ke awal tahun ni....bos pun minta aku arrange lunch untuk cawangan...macam biasa la, bab kerja tanggungjawab sosial ni kerap diberi pada aku...hehehe terus buat booking kat PICC dan terjah Cafe@PICC pada hari yang ditetapkan....sebabkan busy melayan orang dan perut, sorry aku tak dan sangat nak ambil gambar....ingatkan si asie ambil gambar makanan, sekali dia pun sama ngan aku rupanya sibuk layan perut...hehehe layan je la mana yang sempat diambil yer....pilihan makanan memang banyak dan berbaloi untuk harga RM20 per pax ini...
makan-makan kali ni juga sempena sambutan besday ahli cawangan pada bulan Jan hingga Mac tahun ni....memang meriah dengan kehadiran bos besar cawangan sekali pada kali ni....satu-satunya kumbang dalam cawangan kami..hehehe
dah nama cawangan kuat makan...beberapa hari lepas tu, ada yang bawa nasi lemak dengan sambal paru dan kerang ke opis!apa lagi, kenduri la pagi-pagi buta tu kan...hehehe tapi aku takde plak bersama-sama masa ni sebab tetiba dipanggil mengadap big boss pagi subuh shapie tuh!huhuhu pasrah jer lah....telan air liur jer laaa bila asie wassap gambar makanan...huhuhu tapi nasib baik diorang simpankan sikit untuk aku...hehehe
dan tengaharinya pula ada lagi insan bermurah hati untuk belanja pulaaa Domino's Pizza...haaa tak henti kenduri kami...syukur Alhamdulillah....memang seronok bila dapat makan ramai-ramai dan semuanya sekepala ni kan....tapi masa aku sampai ni, diorang dah nak abes makan sebab aku lambat sampai ada meeting...berkeroncong perut bila asie wassap lagi gambo pizza!sampai jer terus rakus membaham pizza sambil dilihat oleh orang lain...hahaha!

12 comments:

  1. Lapar nie, dah la belum breakfast lagik. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sama laaa masa terjah blog ko tadi zara oi....nengok kambeng tu...fuhhhh

      Delete
  2. Sedapnya...urhhh..perut pun bunyi dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe dah lunch blom cik nun...

      Delete
  3. Harus lah bos akan arahkan HOS JJCM cari lokasi tak gittew ehehehe

    Cawangan kuat makan? nampaknya JM x leh masuk cawangan tu hehehe

    Ehh..kenapa di tempek munger di muka yg comel tu....pemalu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la psl...mmg dh jd tggjwb gitu nk arrange mkn2 cwgn nih...

      Budak tu pkai purdah kt luar..dlm opis je xpki...so hormati je la...

      Delete
  4. Cawangan kuat makan.. makan kuat...tapi kerja pun kuat kan...so no hal lah...

    Menangis orang Somalia tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza kuat semuanyalah kiranya en mie...hehe melagha pun kuat gk...kuikuikui

      Adus menikam.huhuhu

      Delete
  5. DJ kerja kat mana? Sebab semuanya perempuan !!!! Hahhahahaa

    By the way, rasanya dah more than 3 tahun kt tak jamah kerang !!! Insya Allah kalau balik Malaya nanti, memang kerang akan jadi hidangan utama hahahahhahahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keje gomen je enghaz...kaum adam ni mmg mkin pupus kt pejabt gomen skng ni...hahaha!

      Hahaha mna nk dpt kerang kt sana enghaz oiii...kna mkn mussel jer laaaa sbg pganti kerang...hehehe

      Delete