Friday, October 17, 2014

Cotton Craft, Persiaran Akuatik, Shah Alam

hari tu aku ada event kat Shah Alam, so kena la bermastautin di Grand Blue Wave untuk 1 malam...lepas habis rehearsal event, semua duk pakat bodek aku suh bawak JJCM malam tu...ceyyy macam kan aku ni biasa sangat kawasan shah alam ni kan...tapi memang masa tau kena kerja ke sini ni aku dah pasang angan-angan dalam kepala otak nak pi dinner di Kidz&Creme...kedai abam aaron aziz tuh....tapi bila usha instagram, dia ada kat singapore plak...apalah ertinya makan di Kidz&Creme tanpa abam sebagai pelayan...gituuu...hahaha jadi demi tidak mahu menghampakan mereka semua, gigih aku search info di internet tempat makan best....pastu teringat The Sumbs, terus usha address dan calling semua untuk segera bersiap jam 8 malam!lambat tinggal!hahaha program JJCM disertai oleh 10 wanita bujang + bajet bujang + bujang 1 malam...hehehe terus menuju ke Persiaran Akuatik, Shah Alam...sampai je The Sumbs, penuh daaa...even ada a few orang beratur tak dapat tempat lagi...pasrah je laaa...dan aku teringat anim pernah sebut pasal Cotton Craft yang terletak berhampiran The Sumbs ni...terus call tempat tu dan booking tempat!

kemudian kami beramai-ramai bergerak menuju ke Cotton Craft...sampai je tengok kedai putih suci bersih...pastu kosong takde orang...dalam hati dah terdetik, ahhh sudahh...tak sedap ke...kosong jer kedai ni...dah ler lokasi dia terkebelakang dari main road...tapi sebab dah book, masuk je laaa....terus duduk di meja panjang yang telah disusun khas untuk kami...
dan kemudian kami dilayan dengan sangat baikk oleh adik-adik comel di sini...adik-adik ni pelajar MSU dalam bidang kuliner tau...sangat cool okeh....terdapat pelbagai menu yang disediakan...ala english gitu...kecoh la 10 orang nak orderkan....macam-macam menu ada di sini....
sementara menunggu order, kami sakan bersembang....pastu sibuk nak bergambar jugakkk...sambil-sambil duk intai chef comel kat dapur....hahaha hoih yang bujang 1 malam pun sibuk nak usha jugakk...pantang lepas kannn...terpaksa yang bujang nih pasrah nengok diorang berebut chef comel...
tak lama menanti, satu persatu makanan kami sampai...harus la yang sampai dulu adalah kek...perghhh kek dia meletop sangat tau!sedap giler...kami ambil honeycomb dan triple sin...fuhhh marveles!adik tu buat sendiri tau...memang sedap sangat...harga dalam RM13 rasanya...tapi berbaloi!
lepas tu mula laaa main dishes pula sampai...ada pelbagai jenis menu dan semua pun aku rasa...harga aku tak ingat sangat...dalam RM15-RM25 kot rasanya...ada yang ambil rosated chicken yang dihidang bersama quiche...sedap!salmon dengan sos putih yang sedap...cuma aku kurang gemar salad dia sebab cold salad...hehehe aku dah semestinya ambil lambchop!sedap gak laaa...cuma a bit sejuk pada aku...pastu ayam apetah dalam gulungan macam cordon bleu tuu...sedap juga...dan akhir sekali spaghetti...sedap!pastu nuurul ada order tapau burger...dia cakap sedapp...aku dah balik baru baca kat internet yang specialties depa memang burger...huh rugi tak cobaaa....
overall budak-budak ni berpuas hati la ngan kedai ni...aku pun suka jugak...tapi nak datang balik tu payah gak laa sebab jauh kan...hehehe masa kami nak balik baru la mula ada orang datang kedai ni...oh owner dia orang melayu...aku rasa budak muda ni...kerlasss....anak dato lagi...sape nak usha tu ada nombor tepon diaaa...hehehe 

14 comments:

  1. Replies
    1. Haha kat opis ni lelaki dah pupus...hehehe

      Delete
  2. ahaha..lawak..dek kerana x der abam Eron terus cari restaurant lain yek...
    kiranya DJ first customer lah tu kt Cotton Craft tu
    untunglah kedai ni mlm tu..sekali masuk sepuloh worang kau...
    Ah haii....pesal kumbang x de join susah pupus kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah jm..abam aaron watak utama dlm ini cerita...mna leh ada heroin klo xde hero.eh?

      Haa la meriah terus kdai tu dgn bunga2 mekar kembng setaman nih...hahaha

      Mmg pupus dah...hehe

      Delete
  3. Bujang satu malam...:)

    Nape tak gi Seksyen 7... dekat dengan Jakel tu... berpuluh restoran ada kat situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe haah bujang 1 mlm nmanya...kemain kan...

      Tu la tau situ meriah ldai mkn.tp xtau kdai apa nkpi..search kt tenet yg kt seksyen13 yg kuar...tu pi situ jer...hehe

      Delete
  4. aishh.. gambar dia buat ailio menitik-nitik #oktipuje tapi buat diri rasa lapaaaa weiii... isk isk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe amboi abes menjejes basah depan pc tu...hehehe sabor2...nanti lunch pi mkn sedap2...hehehe

      Delete
  5. aku yg duk Klang pun tak sampai lagi sini haha. harus aku cuba ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa apa lagik....pi cepat!hahahaha

      Delete
  6. aku igtkan cotton craft ni kedai kraftangan bila baca tajuk...dalam hati, si DJ ni kedai kraft pun dia tulih???
    skroll bawah lagi (kekadang mls bace, tgk pic je) terkompius iolls tengok pic food pulak.
    *TERPAKSA* aku baca perenggan dari awal sampai habis.
    hingga aku *TERPAKSA* komen.

    Ya Allah, sedap nau ke kedai aaron aziz smpi tak cukup krusi. kene gugel review neh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib ingt kedai kraftangan...kut ko ingt kedai kain jer tadi...kuikuikui....aku pun pernah tertanya2 napeee nama dia gitu....adakah kulit owner dia sehalus kapas?hehehe

      haippp yang penuh tu the sumbs...bukan kedai abam aaron...the sumbs tu aku dengar dr fazley asmara ini anto letak dessert situ...kedai aaron kat setia alam...namanya kidz&creme....

      Delete
  7. Masa aku study kat Shah Alam xdelah kan kedai makan super best macam ni. Paling busuk pun Kedai Kopi dekat Seksyen 2 tu. Pastu bila aku dah blah, barulah wujud segala Cotton la Sumbs la. Huwaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shah alam makin maju.even masa adik aku kat sna pun xbyk sgt lg...hehe

      Delete