Saturday, June 28, 2014

Selamat Berpuasa semua!

Selamat Berpuasa korang!Semoga Ramadhan kali ini menjadi lebih baik dari Ramadhan sebelum ini buat kita....semoga Ramadhan ini menjadi batu tanda perubahan kita ke arah yang lebih baik...jom pasang niat nak perbanyakkan ibadah dalam bulan puasa kali ni...niat nak tingkatkan kualiti solat, kualiti puasa, kualiti membaca Al-Quran....perbanyakkan amalan sedekah....biar sikit tapi ikhlasss insyaAllah.....kat kesempatan ni juga aku nak minta maaf kat semua yang membaca blog ni, sama ada aku kenal atau tak....kalo ada salah silap yang menguris hati korang sepanjang aku berblog ni, aku minta maaf....Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak dan selamat beribadah....
dan dalam banyak-banyak yang dikongsikan di FB, yang ni aku paling suka!hahaha korang berada kat mana Ramadhan kali ini?buat yang berada di NZ dan Australia, untung laaaaa korang puasa 9 jam ajer...yang tengah duk layan World Cup di Brazil pun untunggg sebab 9 jam juga puasa....tapiii buat yang berada di UK dan negara northern Europe tu, selamat bertabah la yer menghadapi puasa di musim summer sampai 20 jam tuuu...phewww....tak dapat bayang dalam 4 jam ko nak kena buka puasa, solat maghrib, solat isyak, terawih, sahur dan subuh!hohoho hebak...tahniah korang sebab menjadi insan terpilih, Allah nak bagi experience yang orang lain tak dapat....semoga pengalaman ini akan menguatkan keteguhan iman anda semua....InsyaAllah....
p/s-buat yang nak sambut Ramadhan di Bangkok tu....ko puasa berapa jammm?hahahah toksah nak eksyen sangat nanti berbuka dengan tomyam, somtam bagai yerrr......nanti aku hidang depan mata ko selambak makanan dari Bazar Ramadhonnn....hehehehe

**tetiba senyum sendiri bila dapat email ni...walaupun aku rasa macam email tipu jer...sebab aku search nama centre tu semua tak wujud pun...hohoho tapi tetap nak senyum sebab tetiba terasa macam best jer kalo dapat migrate ke Australia... =D #modepenatsehariandukdepanlaptopbuatkerjasebabsemuabossdahbalikkampung

22 comments:

  1. Salam ramadhan Dj, jlezzzz sgt kan sama org tu berpuasa dan berbuka d ober sea kekdahnya
    Jm pun nk mohon maaf gak dari Dj dan yg pasti Jm suka baca blog ni, keep on writing bcoz i will keep on blogwalking giteww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe memang jeles la JM...terasa nyesal plak tak pi je Bangkok hari tu...hehehe tapi takpela, takde rezeki namanya nih....sama la JM pun keep on blogging...kita sama-sama sokong each other...hehehe selamat berpuasa JM..jangan lupa bangun sahur!

      Delete
  2. Replies
    1. Yup sama ler...selamat berpuasa...

      Delete
  3. selamat berpuasa! happy Ramadhan. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy Ramadhan to you too..... ;-)

      Delete
  4. Replies
    1. Selamat berpuasa gak MKL... :-)

      Delete
  5. selamat berpuasa DJ. semoga ibadah diterima
    nnti mesti DJ review tempat iftar yg best2 kan? haha
    btw, emel spam camtu mmg selalu dapat. greencard US la, ape la..motip je diorg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramadhan tahun nak kena berjimat cermat...berazam utk lebih berbuka di rumah...gituuu...

      Email tu dtg di kala stress kerja, mmg sengih je la jawabnyer....hehe

      Selamat berpuasa dzuchan!

      Delete
  6. Selamat berpuasa DJ... moga kita sama2 dapat kurangkan kolestrol... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa en mie...hahahaha oraittt kurang kolesterol dan lemak yerrr...hahahahaha

      Delete
  7. hehe... selamat menyambut ramahdan DJ. tahun lepas saya berbuka kat Australia.. xder lak mereka nak bagi citizenship :p haha... Aussie la best nak travel masa ramadhan... puasa pendek dan sejuk :p haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe rezeki orang aussie n NZ tahun ni dpt puasa masa winter...sok2 tiba puasa masa summer diorg, masak gak laaa...hahahaha amboi nak citizenship jugakk...hahaha

      Delete
  8. Selamat berpuasa. Semoga dimakbulkan doa2 tu semua. Nak tingkatkan segala ibadah, bulan ni lah patut beratkan timbangan belah kanan.

    P/s Yang berpuasa kat Bangkok tu kelas tau, first day berbuka dah hidang diri sendiri dengan pastries. Tomyam somtan belum lagi. Alhamdulillah waktu berpuasa xde perubahan. Sibaik beli tix ke Bangkok, buatnya terbeli ke Eu. Pengsan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...hehehe kalo beli ke EU mmg epik la trip ko...hahaha travel dalam 20 jam berposa...perghhhh.....dan2 la masa tu nak jadi musafir!hehehe

      Delete
  9. Selamat berpuasa DJ...
    nak tanya sikit...cemana nak follow blog nie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa mrs smile... =D
      alamak memang takde button follower pun dalam blog ni...hehehe

      Delete
  10. Replies
    1. Selamat berpuasa Janggel! Puasa jangan sampai beku dalam opis sendiri yer!

      Delete