Wednesday, March 26, 2014

Perhatian : Perpindahan Pejabat Pengeluar Passport Presint 15

pagi tadi aku ada audit di pejabat yang terletak 1 bangunan dengan Pejabat Pengeluar Passport Presint 15 ni...sampai je di lobi building tu, aku bajet dah ramai orang beratur kat imigresen tu....sekali lengang!aku pikir or mayb cuti sekolah la kot kan....orang ramai balik kampung...takpun orang dah siap buat passport aritu sebab nakpi berjalan masa cuti sekolah ni....sekali meleset daaa sangkaan aku....lepas tanya guard mana pejabat tempat aku nak tujui tu, aku ternampak pula signage ini!
haaa patut la lengang!rupanya pejabat imigresen kat Presint 15 tu dah ditutup sejak 11 Mac 2014!diorang nak berpindah ke Menara Ikhlas sebelah Palace of Justice di Presint 2 tu....memang bangunan tu baru siap pun...tapi tarikh pejabat imigresen di Menara Ikhlas tu mula beroperasi akan dimaklumkan kelak...so buat masa ni, orang Putrajaya dan sekitarnya yang nak buat passport boleh la ke tempat-tempat lain yang dicadangkan...seperti kajang, shah alam, banting, utc sentral, wangsa maju, jalan duta dan port klang....ok korang..harap info ini dapat membantu... =D

INFORMASI TERKINI! 

Lokasi Pejabat Pasport Putrajaya tukar ke Aras 3, Tower A, Bangunan Menara Ikhlas, No.17, Persiaran Perdana, Presint 3 sejak April 2014.

Link - http://www.imi.gov.my/index.php/en/home/2-uncategorised/1001-bb-pembukaan-operasi-pejabat-pasport-di-menara-ikhlas-presint-3-putrajaya

21 comments:

  1. DJ, cuma nak bertanya bila ke surabaya tu?? berapa hari???

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde apalah, DJ...

      date tu juga sebenarynya saya ada di tanah jawa..nanti kalau selisih di mana2 tegur2lah ya...

      Delete
    2. ooo yeke...hehehe haaa kalo zilla nampak pompuan-gemuk-mudah-cam ni tegur-tegur la nanti ye!hehehe

      Delete
  2. Aha..DJ..mmg byk membantu info lagi...in berita baik buat JM hikssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza JM mesti nkpi renew tu kan...hehe

      Delete
  3. Si Hidayah Slero Timur tu duk ulang alik Jalan Duta lah sekarang. No wonder dia xgi yang kat Putrajaya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo yeke..dia pun nkpi jln gk?kang sape nk jaga kedai?hehe

      Delete
    2. Bukan nak jalan, dia kena urus visa kerja pekerja2 dia. Hahaha dia bagitau aku, lambat lagi nak berjalan sukaria.

      Delete
    3. Ooo pekerja oversea katanye....hehe lmbt la nk kna establish kdai dulu...

      Delete
  4. Itula... saya terkena semlm. Datang ingat nak buat passport, tutup la pulak. Terpaksa pegi UTC Sentul. Nasib baik cepat je process kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann...xde pape citer, tup2 dh tutup...hehe nasib la...

      Delete
  5. DJ! hehe saya tengah kumpul kekuatan untuk post pasal trip seoul sy. ala ala mcm membalas budi kpd semua bloggers mcm uols yg memberi inspirasi tu. hehehe tapi kemalasan itu mmg tahap maksima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM salah sorang blogger yang menjadi sumber inspirasi tak...ehh..tiba2 mencelah kat sini lak DJ ek heee

      Delete
    2. hehe JM, opkos lah! hehe jangan risau, info2 tempat uols jalan semua saya dah set favorite! hehe

      Delete
    3. Nazla, silaaaaa la update blog citer psl korea tu..nnti bntu org lain plk...hehehe

      Delete
    4. JM sila mencelah selalu.....hehe mestila JMkan blogger pemes kesayangan ramai....hehe

      Delete
    5. DJ!!!..apa blogger kesayangan....PENGSAN...salah org ni...TT boy yg masuk majalah HARMONI tu yg pemes skrg hiks...JM syg rakan2 blogger semua eheee..we support each other ye dok

      Delete
    6. hahahaha ok la tu....pasni JM plak masuk bertanding!hehehe ye la kita keep on support each other...sape lg nak support kita kan...hehehe

      Delete
  6. Baru pergi bulan satu baru ni nak buat passport baru.. dah tutup rupanyer.. huhuuu.. btw thanks for the info Kak DJ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu.la..sy pi bln 2, masa tu xda notis pun...tiba2 je dh tutup...hehe

      Delete