Tuesday, March 4, 2014

Family Trip to Japan

setelah hampir setahun menunggu, akhirnya tibala masa untuk melaksanakan Family Trip ke Japan ini....aku beli tiket dulu konon nak bawa mak abah pergi tengok tempat adik aku belajar...sebabnya bulan depan adik aku dah balik for good...dia dah habis belajar...so niat konon sebelum adik balik, boleh la mak abah jalan ke Jepun..kalo tak, bila lagi kan....hehuuuu untuk trip kali ini aku tak banyak sangat buat research secara terperinci...sebabnya aku rasa nak bergantung je kat adik aku...hehehe pastu aku takleh nak buat plan beriya sangat sebab nak kena pikir mak abah aku...diorang bukan larat sangat nak berjalan beriya ni kan...dan sebulan sebelum tarikh trip ni, kitorang dah mula countdown!mak aku lagi la, countdown nak jumpa anak bongsu kesayangan dia tu...aku ni countdown sebab nak pergi bercuti!hehehe dan akhirnya bila tiba masa seminggu sebelum bertolak, mak tiba-tiba buat decision tak nak pergi...sebabnya nak jaga tok aku...tok aku tengah tak sihat sekarang ni...mak aku pikir, sementara semua orang takde kat rumah, senang la dia nak duk umah tok aku untuk jaga dia....hohoho aku sedikit kecewa la sebab aku beriya nak bawa diorang berjalan...tapi aku kena la pasrah dan redho...itu pilihan dia....so hanya aku, anim dan abah yang akan ke Jepun...dan jumpa adik kat sana....huhuhu pastu, ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari...ecewah....sekali Jumaat lepas, abah bagitau yang abah pun tak boleh pergi sebab tiba-tiba ada urusan kerja yang tak dapat dielakkan...sobss....sobsss....sobss.....terus rasa sadis sangat...huhuhu sabo-sabo....
so dalam masa yang singkat giler ni, aku kena study la sikit untuk tukar plan...sebabnya itinerary aku sebelum ni sangat laa ringkas dan singkat...pastu nak beli JR Pass pun tak sempat dah...hohoo so tunggu je la nanti ye apa cerita yang bakal aku bawakan dari negara matahari terbit tu...semoga Allah melindungi perjalanan kami 3 beradik, juga melindungi keluarga kami yang berada di tanah air...Amin...ok korang, doakan aku selamat pergi dan selamat kembali ye!nakpi LCCT dah ni.....daaaa~

26 comments:

  1. Selamat bercuti dan moga2 semuanya berjalan dengan baik. Sayonara... Gambatte ne...

    ReplyDelete
  2. Selamat pergi dan selamat kembali.Mungkin lain kali mak dan abah DJ boleh pi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak...insyaALLAH next time leh bwk diorg lak... =D

      Delete
  3. insyaALLAH semoga istiqamah kat sana DJ! senang je kat jepun ni. last min plan pn insyaALLAH boleh sampai. keep calm and explore japan! hew hew hew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq beb..aku smpi ni disambut hujan.plk..pasrah aje la...hehe

      Delete
  4. Dj selamat pegi dan selamat balik dengan story yg best je jgn sedih2 enjoy your holiday dan sesuatu yg berlaku ada hikmahnya. Mak dj telah melakukan sesuatu yg bijak dan jika ada rezeki lebih nanti boleh bawa mereka berdua plak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks JM...br smpi dh pnt...haha myb sbb xrehat dr smlm...so now terlantar dlm bilik...hehe

      Delete
  5. Selamat berjalan2 bersama adik2 tersayang. Best tu dapat travel dgn adik2 sendiri.Menjadi kenangan terindah nanti =)

    L

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks...ngn adik beradik ni lain sikit kaedah travelnya..kna lbih santai...hehe

      Delete
  6. Happy travelling DJ! Ade la hikmahnye tu both parents tak dapat ikut.. anyway, jgn sedey2 and enjoy urself yer ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup azra.aku pun pcaya gitu...hehe tp nengokkan byk jln arini, pastu lmbt check in kul 3ptg, sdgkn smpi 8 pg tu buat sku syukur gk diorg x ikut..kitorg yg muda pun pnt gilerrr rasa...huhu

      Delete
  7. Patutlah ko tanya sempat x beli Jrpass haritu. Xpe, ada hikmah semua. Semoga semua selamat pergi & balik. Insha Allah. Enjoy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe xdan la weii nk bli..tp aku bli jr pass region...mhl sket la..tp xpela, jnji nk naik shinkansen gk..haha

      Delete
  8. Waaa.. Kak DJ nak ke Japan pula.. best nyerrrrrrrrr... jeles ni hahaha ..
    Apa pun saya doakan semoga semua nyer baik2 belaka..

    Tak perlu buat reserach Kak DJ .. dah ramai travel blogger pi japan dan dah tulis dalam entry.. akak baca jer.. huhuuu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks afif...ye mmg ramai dh pi n tulis tp sy la xdan baca..wehuuu sabo je la...hehe redah je laa jwpnya...hehe

      Delete
  9. Amboi ke jepun pulak DJ ni..blh la try pakai kimono..tak pe ada hikmahnya mak dan ayah DJ xdapat ikut, plan la family trip lain yg lagi grand..ada masa nnt update ye, blh jadikan rujukan untuk next trip saya nnt..enjoy ur trip DJ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saiz org jpun ni kcik sgt...xmuat sy...hehe insysAllah akan update soon...tggu ye! =D

      Delete
  10. Sayonara kak DJ. makan sushi la ek? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat osaka duk giler mkn takoyaki je ni...hahaha

      Delete
    2. Hi Malaysia look interested profile D J anda pasti nak tau tantang D J di mana tampat D J suka jom ikut www.itourangkor.com hahaha anda pasti suka kan jom lah booking don't be late hot promotion now

      Delete
    3. Hehe pandai la ko promo zack...hehe

      Delete
  11. selamat bercuti... bajet mahal ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq..yup kali ni mmg mhl la..huhu

      Delete
  12. Replies
    1. thanks...dah selamat balik dah pun hari ni...hehe

      Delete