Monday, March 3, 2014

Visit Malaysia Year 2014 : Federal Territory of Putrajaya ~ Taman Putra Perdana

yezza selepas melawat Taman Seri Empangan dan menaiki Cruise Tasik Putrajaya, untuk kesekian kalinya aku bersama asie dan irma telah bersiar-siar di petang hari di Taman Putra Perdana pula!haaaa taman ini terletak di bukit di tengah-tengah roundabout besar di Putrajaya tu atau dikenali dengan Persiaran Sultan Salahuddin Abdul Aziz....di kawasan yang sama juga terletaknya Istana Melawati dan Shangri-La Hotel...sampai je, kami parking di kawasan yang disediakan...
pastu terus mencari Laman Megalit...aku tau tempat ni dari insta Janggel...tak sangka ada tapak batu megalitik ni tau kat Putrajaya...hehe so layan bergambar di kawasan tu...sekali tempat ni banyak nyamuk daa...aku nengok sekor-sekor duk kejar aku!ceh mentang-mentang aku pakai baju hitam...hohoho tapi aku abaikan je la...demi mengambil gambar!jangan nyamuk aedes sudah...huhuhu
pastu kami berjalan menuju ke Plaza Mercu Tanda...monumen paling tinggi la kat kawasan ni..sebelum tu, kami lalu kawasan tinggi mengadap jambatan di Putrajaya...siap ada teropong lagi nak melihat keindahan Putrajaya...sayangnya masa ni macam jerebu kot...kelam je aku tengok Putrajaya ni...ke sebab dah lewat petang...huhuhu masa ni nyamuk memang berpesta la wei keliling aku..geram je nengoknya...tapi pape pun, aku tetap gigih jogging ye walaupun pakai jubah..baju sukan malas nak bawak...
then menuju ke Plaza Mercu Tanda...hehehe haaa kat sini pun dah gelap dah...nak amek gambar plaza pun gelap je...sabar je la...so spend masa ambil gambar jap di sini...pastu kami pun berlari-lari anak turun naik tangga di plaza ni...wah gitu kemain semangat kesukanan berkobar-kobar...hehehe
lepas dah penat, kami menuju semula ke kereta...sekali terperasan ada outdoor gym dekat parking tu...haaa apa lagi..meh kita layan!hahaha gigih tau...walaupun ada je kang tergolek aku ni pakai jubah tu...hahaha tapi best, siap berpeluh juga la bersenam di sini...ecewah...aku bajet ada la turun dalam 100 gram arini!hahaha choi sangat!balik bersenam, carik nasik!punah!hahahaha
pape pun, memang best kat sini...cuma bila lewat petang, mula la nyamuk berdangdut...aduhai tak menahan sungguh!so kalo nak pi, pi pagi hari minggu ke...atau petang tu pi awal sikit la kan...hehehe ok next ke mana kita ye?banyak lagi taman di Putrajaya ni...fuhhh....takpe 10 bulan lagi ada Tahun Melawat Malaysia 2014 ni!hehehe...

14 comments:

  1. tak tau pun tempat ni wujud, kene gi lak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yup boleh la pi terjah nanti.... =D

      Delete
  2. berjubah bersenam..hahaha..kelakar tul la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni nama dia gigih zila...hehehe

      Delete
  3. Sesekali jadi kanak-kanak riang boleh je kan... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ye la en mie...ni perasan muda la ni...bila lg kann...haha

      Delete
  4. Mesti riuh rendah keadaan kat taman tu dengan kehadiran 3 sang puteri bermain heheheee... :D sungguh riang hehehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ha laa afif...mestila riuhh...mcm kan ramai kt situ kan...Hehe

      Delete
  5. Wah gitu kan. Gigih ko dengan jubah posing sakan sambil bersenam lak tu. Banyak lagi tempat best ko kena cover kat Putrajaya ni. Boleh jadi reference untuk 'pelancong' macam aku nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha gigihkan...yezza nanti aku pi banyak2 lagi tmpt kat area putrajaya sbg rujukan tourist macam ko nak datang sini...hehehe

      Delete
  6. Kanak-kanak riang gembira..mesti seronok...best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sekali sekala release tension kerja..hehe

      Delete
  7. Pernah 2 kali ke Putera Jaya. Belum sekalipun naik cruise pusing-pusing tasik Putera Jaya. Banyak lagi yang perlu di explore di Putera Jaya rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi datang ke blog ni...saya yang sudah kerja di sini hampir 7 tahun pun masih banyak tempat belum pergi lagi di Putrajaya ni... =D

      Delete