Saturday, September 21, 2013

Trip to Aussie - Mission accomplished!

yeah Alhamdulillah, selamat smpai ke rumah awal pagi tadi...selesai dah satu trip yg agak jauh + agak lama pada aku...hehe biasa aku travel kejap2 je kan..kali ni sbb dah alang2 mahal n jauh, pi la lama sikit...tp interpretation lama aku ngn org lain mesti tak sama kan...hehehe perjalanan dari malam 14 sept smpai la ke awal pagi 21 sept...aku ke melbourne & sydney!semuanya berjalan lancar as planned...Alhamdulillah...cuaca yg kadang terang, kadang mendung, kadang hujan sikit pun tak membantutkan semangat ktorg dalam meneroka bumi Australia ni...gigih ok...hehehe cuma sedikit teruji here & there kat sana dgn karenah org...aku rasa kdg aku terlalu rigid, takleh ubah program aku...sbb aku yg plan everything kan + semua pun on aku kan...tp kdg masa aku baik, aku pikir, aku kena la tolak ansur...hehuuu pape pun, that's asam garam dlm travelling kan...tak semua org sama matlamat dia ngn kita...ada org jalan utk tgk tempat2 menarik di tempat org, ada nak show off kat kawan2, ada nak merehatkan minda so lepak bilik je, ada org nak shopping, ada org nak carik jodoh...eh ada ke?hehehe pape pun pilihan di tangan masing2 kan...tp aku tak serik pun mcm cerita kak kiah pergi korea tu..dia lg sian kena ngn org tua tu...hehehe apa pun, mmg really enjoy this trip bersama geng2 koala yg alwayss tido bila masuk kereta ke, van ke, train ke, bas ke...hehehehe okeh nanti aku kongsikan pengalaman dan cerita aku kat sana eh...sbb kena amek masa sikit nak sorting gambo yg beribu nih...hehehe ok now nak kongsi sikit dulu gambar2 kat sana... =D

12 comments:

  1. Wahhhh dah kwn JM sorang ni mesti enjoy kan... Tak sabar nk baca full story :-)

    Berkenaan karenah org tu JM pernah alami so sbb tu suka travel berdua je klau ramai2 pening ngan karenah yg x serasi serik jd nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mestila enjoy JM...hehehe tp lg ramai, lg meriah...takde apa sgt la JM..just new experience to me...myb Allah nak ajar, supaya jgn rigid sgt kot dlm traveling ni..hehehe nak kata tak serasi sgt, takde la jugak...pas sentap kejap, pastu menggila2 balik...hehehe kejap2 je emo...myb sbb dah berkawan lama kot...hehehe

      Delete
  2. travel dgn group kene ready asam garam.. biasa lah tu..
    picture dgn panguin tu cute giler.. kenapa tak sumbat sekor dlm baju.. balik sembelih masak hahahaa.. comey giler :D hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe asam garam tu yg sedap tu..mcm masak asam pedas tu kan...wahh tetiba kan..lapar lagik...hahahaha

      TT jgn terpedaya...gmbar tu super imposed tau...sbbnye now dah takleh amek gmbar dlm kawasan penguin parade di Philip Island tu...sbb penguin ni sensitip cahaya..dolu org bwk kamera, amek gmbar pakai flash...so now depa tak bg dah terus bwk kamera...hehehe

      Delete
    2. oh ye ker.. dah tak boleh.. nak amik gambar ngan penguin mcm ni yg boleh pakai flash ialah south africa :D

      pape pun mmg cute gambar dgn penguin tu..

      Delete
    3. penguin SA tahan lasak agaknya...hehehe penguin Aussie ni manja lebih nih...hehehehe bestnyeee teringin nakpi SA ni...tp belum berkemampuan...hehehehe

      Delete
  3. Replies
    1. tq!ramai jurukameranya...beribu gmbar!hehehe

      Delete
  4. Welkam bek DJ ... waiting for ur stories ... travel in group mmg banyak ragam kan.. bertabahlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..yezza mencari2 mood lg ni nak menyusun gmbo n menulis..hehehe biasala, masing2 ada ragam sndiri...hehe org yg sabarnya setipis kulit bawang mcm aku ni mmg susah sket la..hahahaha

      Delete
  5. Little Penguin itu kena sambar satu le...gambar so cute.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe coba la kalo dpt sambar mkl...

      Delete