Wednesday, September 4, 2013

10 days to go!

yeah sedang menghitung hari ni...lagi 10 hari akan berangkat menuju ke destinasi impian sejak sekian lama....btw, abah dulu belajar kat situ...hehehe so menjelang 10 hari sebelum bertolak...Alhamdulillah senarai checklist aku dah 'ticked' semuanya...hehehe dari segi tiket flight return dari KUL-MEL of course setahun lalu dah beli...bulan september 2012 aku beli tiket ni...dgn harga rm800++....lepas tu aku beli pula tiket return domestic MEL-SYD berharga aud115...penempahan penginapan telah dibuat...finalise itinerary aku...booking day tour package yang perlu memandangkan aku malasss nak sewa kereta di sana....ramai yg memilih sewa kereta, tp tepuk dada tanya selera okeh...hehehe lepas tu, aku pergi tukar duit...half tukar di Midvalley, half lagi tukar di Nilai je...dapat rate aud1=rm3.02...ok la kan...actually msa posa duit turun smpai 2.95....tp tak dan tukar...asyik bertangguh..ni dah naik...huhuhu takde rezeki...lepas tu, last week aku dah buat application visa eta...buat dgn poto travel...sbb opis biasa deal ngn poto, so aku call je, org sales tu dtg amek dokumen aku...aku bg salinan passport, flight itinerary dan bayaran rm30 per pax...lepas a few days, diorg emailkan aku eta...then aku dah siap web check in utk flight dr KUL-MEL...next week br check in flight balik MEL-KUL pula...hehehe so overall, sebenarnya dah bersedia dah ni nak berjalan....cumaaa kena tunggu lagi sikit masa....kat opis pun ada event minggu ni...huhuhu penatt....kerja pun kena siapkan b4 cuti panjang...pheww....kesihatan pun macam tak bape baik...rasa mcm nak demam je...

6 comments:

  1. wah bestnya dan siap semua preparation just tggal nk fly je kan...sydney dan melbourne tu...byk nya tukar duittt

    ReplyDelete
  2. hehehe JM jgn tertipu...duit tu utk 2org...hehehe nervous pulak nakpi ni...overkan...tiap kali nak travel pun mesti nak debar...hahahaha

    ReplyDelete
  3. ada peluang jangan lupa main ski kat Mount Buller..mkn best kat melben mmm Malaysian Hall aje hehe. tapi Untie Wong pun ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mt Buller tak sempat...pergi kejap je, n dah penuh program...makanan, insyaAllah byk kat sana.... =D

      Delete
  4. Uik banyak nye note 50 dollar tuh... $$$$$

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tu utk 2org..tuka utk kwn2...hehehe

      Delete