Thursday, September 12, 2013

Mencari Pak Supir?

yeah tetiba terfikir nak share contact pak supir-pak supir yang aku pernah guna khidmat diorg masa ke Indonesia...aku dah pergi a few times Indonesia ni...ke Jakarta, Bandung, Padang, Bali, Medan dan Yogjakarta...so kat sini aku share info pak supirnya ya...kecuali utk di Jakarta dan Padang takde la...sbbnya kat Jakarta aku takde amek supir...di Padang pula, adik aku yg uruskan...so dah lama, dia pun dah lupa...hehe kalo2 ada sesiapa mencari info psl nak hire supir di Indonesia, leh la cuba2 risik mereka ni ye!semua trip aku mmg hire supir + mobil bersama-sama aku spjg di sana....kat sana murah, so boleh la kan hire supir spjg masa...hehehe

Supir di Bandung :
Mas Budi ni mmg best sgt sebab dia mmg layan bawak ktorg pi tempat makan best2...ktorg bukan layan sgt shopping2 ni kan...so dia siap ckp kali pertama jumpa org Malaysia yg dtgnya ke Bandung untuk makan bukan untuk shopping!hahaha otak pun gila2 boleh layan gila2 kitorg ni...hehe mmg sepanjang hari tu duk gelak je la...dia pun pernah kerja di Malaysia, so senangla nak komunikasi....tp review dr kawan2 yg dptkan servis dr Budi ni, a bit expensive la...so tepuk dada tanya selera ok...servis ok la pada aku....
Hubungi Mas Budi di talian +62816613442 atau https://www.facebook.com/budi.transervice

Supir di Bali : 
Mas Yanto ni aku dapat info dia dr Janggel...mmg best...mamat gadget dia ni....kepala pun gila2 so mmg best la...mmg layan je kitorg + siap bg cadangan lagi mana tmpt perlu pergi semua bila ktorg ada masa tu...best...
Hubungi Mas Yanto di talian +6281558289999 atau https://www.facebook.com/avrilianto

Supir di Medan : 
Mas Iwan ni pendiam sikit...pemalu gak la kot...tp ok je...dia ikut je mana kami nak pergi...wpun tah pape je tmpt ktorg nak pergi tu...hehehe
Hubungi Mas Iwan di talian +6285261026740

Supir di Yogjakarta : 
Mas Nizam ni mmg best giler!aku rasa, setakat ni, the best supir yang aku pnah hire...dia lah!mmg terbaik!dr segi servis, info dia, tmpt makan dia...mmg terbaik!aku ckp je nak makan itu, ini...suka itu, ini...dia siap listkan tmpt2 makan terbaik aku utk aku kat yogja!siap la dia bwk aku jalan2 tmpt yg takde dlm itinerary aku pun semata nak penuh kan program aku...gila2 pulak tu...plg aku kagum, dia sanggup ikut jalan jauh sikit balik dr Merapi, bila aku tnya sbb dia...dia ckp, jalan yg dkt tu lubang2 sikit..nanti kesian kat Sue, dia tgh tidur tu...haaa sikit punya baik kan...hehehe so mmg highly recommended pada yg nak ke Yogja!dia ni cakap mcm org Key Ell okeh...aku 1st time jumpa terkejut...hahahaha!
Hubungi Mas Nizam di talian +6285868639988 atau https://www.facebook.com/nizamjogja

29 comments:

  1. Wah...JM suka entry ni penuh berinformasi..kalau JM nk ke Yogja, Bali dan medan..boleh refer sini je lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh JM...hehe bestnya pergi Indon...suka makanan Indon...hehehe

      Delete
  2. Me too. Suka makanan sunda & soda gembira!

    Thanks for the info

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp makanan sunda mmg best...ni yg rasa nakpi indon ni...hahaha

      Delete
  3. memang kena catit la info yang akak bagi ni, tak ramai yang share info macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no prob...kalo ke indon, leh la crik diorg... =D

      Delete
  4. Replies
    1. Sorry takde pula...sebab tak pernah ke sana lagi...tapi kalo nak cuba tanya Mas Yanto, Supir di bali tu boleh...mana tahu dia ada kawan-kawan....

      Delete
  5. Hi.. Mas Yanto ni muslim ke?? sng nk cari mknn halal kalo muslim..huhu.. n lg 1, rate die include petrol ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi...yup muslim si yanto ni...kat bali limited makanan halal...lebih pd nasi padang je la....price di atas termasuk semua...cuma tu harga tahun 2012....harga skang tak tau la...sebab tengah tahun hari tu, minyak di Indon naik harga....

      Delete
  6. Salam...yg contact supir medan tu ade hp je ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah...dgn dia contact thru hp je...

      Delete
  7. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage, Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms : +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email : Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Wah, info supirnya sangat lengkap.
    Terimakasih..

    ReplyDelete
  9. Assalamu'alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan. IRDI TOUR BANDUNG mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan ke kota kami di Bandung. Seiring dengan kesihatan yang baik dan kesejahteraan semoga selalu dimurahkan rezeki nya. Aamiin. IRDI TOUR BANDUNG hanya sekadar ingin memberi maklumat untuk mempromosikan perkhidmatan yang disediakan oleh di IRDI TOUR BANDUNG, untuk pelancong yang berminat untuk bercuti di kota kesayangan iaitu bandung. IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog :
    htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com.
    Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi.
    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik.
    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : Irdi Wati
    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi, jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi.
    Mohon Maaf kalau ada jika ada tersalah kata dan terkasar bahasa dari Irdi Tour Bandung.
    Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  10. Assalamu'alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan. IRDI TOUR BANDUNG mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan ke kota kami di Bandung. Seiring dengan kesihatan yang baik dan kesejahteraan semoga selalu dimurahkan rezeki nya. Aamiin. IRDI TOUR BANDUNG hanya sekadar ingin memberi maklumat untuk mempromosikan perkhidmatan yang disediakan oleh di IRDI TOUR BANDUNG, untuk pelancong yang berminat untuk bercuti di kota kesayangan iaitu bandung. IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog :
    htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com.
    Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi.
    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik.
    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : Irdi Wati
    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi, jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi.
    Mohon Maaf kalau ada jika ada tersalah kata dan terkasar bahasa dari Irdi Tour Bandung.
    Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  11. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280

    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dani Tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET TRANSPORTASI dan HOTEL, MURAH JER...

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

    ReplyDelete
  12. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280

    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET TRANSPORTASI dan HOTEL, MURAH JER...

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

    ReplyDelete
  13. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  14. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  15. Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280

    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung(Dhani tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...


    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET HEMAT BERUPA TRANPORT DAN HOTEL.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

    ReplyDelete
  16. Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Blog : Melancongdibandung(Dhani tour Bandung)
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET HEMAT BERUPA TRANPORT DAN HOTEL.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

    ReplyDelete
  17. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280
    Website : www.paketpelanconganbandung.com

    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    ReplyDelete
  18. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282214441280

    WhatsApp : +6282214441280
    Website : www.paketpelanconganbandung.com

    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    ReplyDelete
  19. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  20. Slm Dj, jz nk tanya.lw nak redah je g jogya ni. Then cri supir kt airport je nti, bole je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak sure sbb tak pernah buat gitu lagi...hehe

      Delete
  21. Salam. DJ. Terima Kasih bagi info supir. Nak carik yang kat jogja...tengok2 DJ pos supir terbaik...ni yang rasa nak ambik dia nih...TQVM ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cuba la contact nizam tu...harap2 masih boleh dihubungi...

      Delete