Thursday, February 18, 2016

Homst Restaurant, Ayer@8, Putrajaya

yezza Homst Restaurant dah dibuka di Ayer@8, Putrajaya!hehehe aku pernah jer makan kat Homst di cawangan Bangi...bila ada member cakap yang di Putrajaya ni makanan dia lagi sedappp banding di Bangi, terus hati membuak-buak rasa nak cuba...hehehe terus aku ajak geng-geng cawangan untuk lunch bersama di sini...tempat gini kena pi ramai sikit supaya leh order banyak lauk dan cuba semua...
dengan bertemakan makanan cina, kitorang pun usha menu...nyummeh rasa semuaaa pun nak order tau...tapi bila pikir limitasi pada poket dan perut, terus insof!hahahaha nahhh aku share sikit yang sempat aku snap...masa ni malas nak snap semua...tapi kat sini ada pilihan dimsum yang menarik tapi aku tak pernah cuba lagi...pastu ada nasi goreng dan pilihan mee yang banyak serta segala macam lauk pauk dari ayam, daging, sotong, ketam, udang, ikan dan lain-lain...lauk-pauk tu ada pilihan untuk ambil Small, Medium atau pun Large...untuk kitorang berlima hari tu, aku cuma order Medium saja...almaklum semua perut kecik. eh?
untuk lunch kali ni kami order Fish Ball Soup (RM10.60) yang dicampurkan dengan seaweed...semua orang suka sebab sedap!aku memang peminat seaweed so harus kata sedap kan...hehehe then order juga Salted Egg Squid (RM21.20) yang sedap!Sweet Sour Lala (RM14.90) pun sedap cuma bukan la lala sangat kot, ntah siput apa tah dia bagi...tapi masakan dia sedap...order juga Buttered prawn (RM23.30) yang besarrrr size udang diaaa...sedap jugak laaa tapi aku pernah makan yang lagik sedap!hehehe dan kemudian kami ambil juga Sizzling Taufu (RM13.00) yang sedapppp kat tekak aku....
dan akhir sekali kami order dessert Longan Lemon Sea Coconut (RM7.20)...sedapnyaaaa nyaman tekak weh....manis-manis buah jer dessert nih...i loike!overall ok la tempat ni...sedap pada aku berbanding Homst di Bangi tuh...hehehe...next time memang konpem akan repeat datang sini...
dan kemudian pada selasa lepas, big boss panggil suh arrange lunch dia dengan consultant kitorang...pikir punya pikir aku ajak makan kat Homst Restaurant ni jer...aku order Fishball Soup, Salted Egg Squid, Lemon Chicken, Sizzling Taufu, Kailan dan Ginger Steamed Garoupa...perghhh nasib baik laaa semua orang suka gilaaaa makanan kat sini...even immediate boss aku chinese pun cakap sedap!paling win adalah ikan tu laaa...rupanya fresh ambil dari akuarium depan kedai tu tau....hohoho patut sedappp!konsultan tu pun duk puji makanan sedap and tabik kat pilihan Duta Abadi JJCM ni tau...hahaha harga makan ni RM299 kot aku tanya big boss...mayb yang mahal ikan tu la sebab takde tulis dalam menu harga ikan...yang lain-lain tu ada jer tulis...haaaa pastu yang paling tak menahan, petang semalam big boss call lewat petang suh datang bilik dia...dalam hati dah pikir apa je laaaa dia nak dah lewat petang ni....sekali koooo dia nak bawak family dia makan sini!hahaha siap laaa suh aku ajar apa nak order!suka sangat dia...siap cakap balik rumah teringat-ingat sotong dan ikan tu...yang sayur dan sup tu dia rasa biasa jer katanya...hamboi sakan sangat boss aku nih....hahahaha!siap cakap lepas ni kalo ada tetamu datang, dia nak bawak pergi situ lagi...hahahaha....

6 comments:

  1. homst dekat bangi getaway tu ke? situ mmg horror sikit...smpai aku x nak jejak dah..
    tapi aku pernah try homst prima saujana kajang, sedap gak situ
    salted egg squid tu mmg nmpk sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kt getaway tuh...ooo kjg pun ada eh...hehe ko kna try kt ptjya gk nnti....hehehe

      Delete
  2. ikan tu nampak sedap
    ok dj, ko blanje kitorang semua untuk next meet up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha bolehhhhhh...aku blnja air...hahaha

      Delete
  3. malam2 tngk food tetiba perot berkeroncong weihhh.... tengok udang butter tu yg paling x leh tahan ni...huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe sedap! Harus cuba nnti yer.

      Delete