Wednesday, June 6, 2018

House of Kambing, MAEPS

awal April ada hari sukan Zara...haaa asalnya aku ada running event, nasib baik aku dah letgo bib, kalo tak mau kena marah sebab pentingkan larian dari sukan anak buah...hahahaha so awal pagi dah kena pi Dewan kat Serdang...kemain meriahhhh hari sukan tadika si Zara ni...over sangat kan...dah tu kenapaaa sukan dalam dewan??eiii budak zaman skang ni...hahaha...
habis sukan, abang aku ajak makan...memula nakpi Cibiuk, sekali aku teringat House of Kambing kat MAEPS ni, siap dah terlepas, sanggup abang aku patah balik kan...sedang sebelum ni, jangan harappp...gigih dia dengar nama kambing tu...hahaha...terletak dalam MAEPS, ko follow je signage yang ada tuuu...dah macam New Zealand plak ada padang ragut besar dan kambing-kambing bertebaran gituu...
masa sampai ni agak awal juga, tapi penuhhh...actually kedai dia tak banyak seat sangat laaa...belah atas plak dibuka untuk big group sahaja...makanya jadilah orang pertama kena tulis nama hari tu...nasib baik orang pertama...takde lama sangat tunggu...lepas kami tu, berderettt orang tulis nama wehh...huhuhu 
sambil tunggu dapat meja tu, layan beli air nenas kat belakang kedai tu...so yummehhh....katanya nenas MD2...sedap gila nenas ni weh, manisss...aku jarang makan nenas, tapi yang ni aku suka...takde rasa tajam kat lidah tu tau....air dia pun sedappp!
sementara tunggu meja tu, sempat laaa kita usha menu ye...aku memang dah aim nak makan apa masa ni...hahaha...ok kat sini ada set nasi kukus kambing bakar dan ayam bakar...dannn istimewa dia ada lambakan daging kambing bakar, boleh pilih ikut berapa orang makan...untuk 3-4 orang tu, dia bagi 1 kg kambing bakar tauu...menarik okeyy...selain tu ada gak nasi goreng, mi goreng dan suppp kambing!ada gak laa lauk pauk lain selain kambing...tapi tak berapa tempting la pada aku...hahaha...
kami order laaa sayur kailan goreng, tomyam dan nasi kukus ikan bakar untuk budak-budak dan kakak ipar aku sebab dia tak makan kambing sangat...sendu lah tomyam dia pada aku...hahaha tapi ayam bakar dia boleh tahap sedap!nyummm...

dan untuk penggemar-penggemar kambing, kami order Sup Kambing (RM11)...dalam gambar nampak pekat gilaaa macam sup mamak tu, sekali sampai biasa je...tak menarik pun...punah harapan wehhh...hahaha aku bayang berlemak-lemak punya soup...hehehe...then sampai laaaaa yang dinantikannnn...Grill Out (RM70) yang ada 1 kg kambing bakar dan 3 nasi putih...so kami tambah extra 1 lagi nasi...dan makan laaa kami dengan harmoninyaaaa...sedapppp!terbaiklah kambing diaaa...nyum nyum...makan tak angkat muka dah...hahaha cuma yang tak best dia bagi kuah kari...aku rasa macam tak masuk...pastu dia bagi kobis mentah, pun tak beshhh...hahaha...
lepas makan, layan budak-budak nak main ngan kambing dan unta depan kedai tu jap...dah la panas gilaaa weh...pasrah je la terbakor lagi kulit aku...hahaha siap jumpa ramai plak kawan Zara kat sini...ramai mak bapak budak tadika dia tau kedai ni kot...lepas abes sukan, terusss serbu sini...hehehe overall, highly recommended buat penggemar kambingggg...

6 comments:

  1. meriahnya...dari kat dewan sampai tgk unta, hehe

    ReplyDelete
  2. Bdk2 suka la ni.. ada mini petting zoo...hehehe

    ReplyDelete
  3. Kat kedai tu ada menu daging unta juga ke?

    ReplyDelete