Wednesday, January 27, 2016

MyMakan, Ayer@8, Putrajaya

last 2 weeks kot budak-budak cawangan aku beramai-ramai keluar lunch bersama...macam biasa semua tala ke aku laaa bila sampai masa nak decide tempat makan...nasib laa dalam kepala aku ni ada jerrr tempat baru nak makan kan...hehehe...aku decided untuk ajak diorang cuba makan di MyMakan yang baru dibuka di Ayer@8!haaa dengan moto 'Keikhlasan adalah resipi yang sebenar', ayuh kita terjah!lokasi MyMakan ni adalah sederet dengan Bank Rakyat dan Marrybrown...rasanya dulu lokasi ni ada kedai lain, tapi kedai tu dah lingkup agaknyaaa....

masa kitorang sampai ni tak ramai orang pun lagi...terus duduk dan usha menu...wahhh menggoda betul menu diaaa...ada udang galah, ketam, lobster dan segala haiwan lautan...ada lauk pauk makan ngan nasi macam masak berlado, masak tempoyak, asam pedas dan soup...selain tu ada juga segala macam mi, nasi yang dimasak bersama haiwan-haiwan lautan yang dinyatakan di atas tuh...hehehe harga kalo tengok memang agak mahal, tapi....portion dia besar!leh share dengan kawan-kawan...
selain dari menu yang dah tunjuk tu, diorang ada sediakan juga set lunch...dengan harga serendah RM15.90, leh dapat nasi, lauk-pauk, soup dan juga air!haaa ok la kan, dan again macam aku cakap tadi, portion lauk dia tu besar tau...puas hati makan...
untuk kami berlapan ni, aku order 2 set semua lauk-pauk yang dipilih...aku order Ikan Bawal Tempoyak (RM17.90 perset), Asam Pedas Daging (RM17.90 perset), Ikan Pari Berlado (RM17.90 perset) dan Telur Dadar (RM4.00 perset)...dan untuk setiap set lauk-pauk tu disertakan sekali dengan nasi berserta telur masin, ulam-ulaman dan keropok...lepas tu aku cuma tambah 2 pinggan nasi putih je lagi dengan harga RM2.00 setiap satu...yezzaaa dipersilakan masuk semuaaa para jelitawan MyMakan...hehehe
overall makan kat sini ok laaa...ikan bawal tempoyak tu aku ingat ala-ala pais, rupanya asam tempoyak...kalo tau gitu, aku amek ikan patin...hehehe tapi sedap je laaaa ikan dia tu...nyum nyum...asam pedas daging tu pun sedapp kat aku...aku jarang makan asam pedas daging, so yang ni ok la diterima dek tekak...ikan pari berlado requested by mak buyung, so ok juga la cuma kecil sikit portion dia berbanding yang lain...dan telur dadar dia kempis jer...kurang memberangsangkan...hehehe...tapi yang penting semua budak-budak ni happy dengan tempat makan pilihan Duta Abadi JJCM...nasib baik la kan perut diorang tak demand sangat...kalo tak, mau tercalar kredibiliti duta abadi nih...hehehe!
oh ye, khabarnya diorang buka juga untuk breakfast...ada macam-macam menu yang disediakan...tapi aku takkan nye laaa nak datang sini masa breakfast, so aku share je la ye kalo ada sape-sape nak terjah masa minum pagi tuuu...ok korang enjoy!

6 comments:

  1. DJ ...

    Ayer8 pun kita tak tau kat mana hahhahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa lain kali blik malaya roger sy ok...leh sy bwk mkn sini...hehe

      Delete
  2. heeh..nak try g gak la..ciku selalu gak makan kat ayer@8 ni tapi tak pasan kedai ni..baru kot.tq..bleh try lunch tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa boleh la cuba nanti...hehehe

      Delete