Wednesday, February 6, 2019

Beard Brothers' BBQ, Damansara

lepas check out dari ALILA Bangsar, kami ke Damansara nak makan Beard Brothers' BBQ weeh!lama gila dah teringin ni, hari ni adik aku nak belanjaaa...yeay!!hehehe...katanya dedaging kat sini lembut gila, dibakar ala texas, berjam-jam...perghhh meleleh tengok gambar!ok jom!kedai dia sempoi je kat Persiaran Tropicana, Damansara...
sampai tu terus carik meja...then kena pi la beratur untuk order dan ambil makanan terus...kiranya self service la kan...hehehe ok sepanjang aku beratur kat kaunter tu nak order dan buat bayaran serta tunggu ambil makanan, aku rasa berpuluh kali aku telan air liur weh!hahaha gila juicyyy nampak daging dia weh...dia potong dan timbang depan kita gitu jer...hahaha gila lah...skang pun aku telan air liur weh...hahaha...
menu kat sini lehpilih untuk sorang ke, or for sharing...ada set dia laaa, pastu leh add on lagi...memang konpius gak la nak buat pilihan tu...lagi susah dari nak pilih jodoh tau sebab risauuu sangat kalo tersalah pilih!eh...hahahaha yang sebenarnya dah excited gila, tak leh pikir secara betul dahhh...hahahaha...
dan akhirnya kami memilih Triple Threat (2 pax) berharga antara RM120-RM200...harga tu bergantung kepada Beef Ribs yang akan ditimbang masa kita nak ambil makanan tu...selain dari Beef Ribs tu, ada juga 100 gram Beef Brisket, 100 gram pulled lamb, mashed brotatos, coleslaw, woody chips, brotato bun, cornbread, honey butter biscuits and 2 bottomless lemonade...lepas tu kami tambah 1/4 Chicken (RM17) dan 100 gram sausage (RM10)...dan hasilnyaaaa taraaaa...meleleh wei!hahaha...gila lah...semua pun sedapppp!ribs dia lembut gilaaaaaa....beef brisket pun sedapppp...sosej pun sedapppp ayam pun sedappp...arghhhh semua pun sedap lah!
total kami makan tu dalam RM250 laaa...ok la kan sesekali...hahaha terbaik weh!aku kalo ada rezeki lagi, memang nak pi lagi la tempat ni...serious la sedap gila weh...lembut gilaaa daging dia...tapi pikir harga dia tu, takpela, nanti-nanti la kita pergi yer...hehehe...tapi seriously highly recommended uols!muahciked sikit!

8 comments:

  1. kalau aku cuma berahi nampak peha ayam tu je lah... aci ke order ayam semata tapi pegi kedai beef?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha boleh laa ko order JALIL tu haaa...tp better la mkn ayam nandos kot. Hahaha aku rasa specialties dia mmg kt dedaging, ayam dia just ok laaa...hehe

      Delete
  2. tadi ingatkan Bread Brothers hehe.. btw mana mereka ? beard brothers itu ?
    dapnyeee lahai daging2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boss tak duk dapur laaa...hahahaha...

      Delete
  3. nasib baik harga tu mahal, kalau mampu milik mmg ajak rakyat marhaen semua pergi

    ReplyDelete