Sunday, August 14, 2016

Cari Makan di IOI City Mall: BBQ Chicken

hi korang, sorry laaa untuk beberapa ketika aku memang akan keluarkan berderet-deret entry JJCM aku...sebabnya banyak gilaaa entry tertunggak dan aku nak abeskan segera entry tertunggak JJCM dulu sebelum aku kembali kepada cerita travel aku yang dah hampir setahun tu...hahahaha...ok harap bertabah...

pada 11 Mei yang lepas, sempena birthday Lianaaaa yang ke 30!haruslah aku gigih ajak dia keluar makan...kang kalo aku tak ajak, takde plak boipren nak ajak kan...hahahaha matiklaaa kalo dia baca blog aku ni...eh liana?ko baca eh?hahahaha =P so pikir punya pikir kami decided untuk dinner di BBQ Chicken!haaa ni kedai makanan korea sebenarnya, katanya antara franchise paling berjaya kat Korea nun...haaa harus semangat berkobar-kobar masuk ke dalam kedai ini...hehehe
dah ambil tempat duduk, terus kita usha menu...ada pelbagai jenis ayam goreng dijual kat sini...sampai tak tau mana nak cubaaa...pulak tu sebelum datang takde la plak rajin nak usha review tentang kedai ni, makanan apa yang sedap...last-last main pilih ikut sedap mata jer laaa...hehehehe selain ayam-ayam tu, dia ada juga pilihan main course korean food...
tanpa membuang masa, ayuhhh kita layan menu pilihan kami berdua...untuk main course kitorang telah memilih Kimchi Bokkeumbap (RM18.90) dan Kimchi Deopbap (RM16.90) yang berasaskan nasi dan ayam...dan kalo korang tanya aku, pada aku biasa jer laaa kedua-dua menu ni...takde yang menarik pun...huhuhu dannn untuk ayam pula kami telah memilih Hot Hot Drums (RM16.50) yang juga biasaaaaa jer pada tekak aku...huhuhu eh kenapa dah semua macam biasa?kata franchise no 1 di Korea?hohoho adakah tekak Korea aku telah hilang atau kedai ni memang biasa-biasa je makanan dia?entah laaa...tapi yang penting aku dan birthday girl agak kuciwa dengan kedai ini...dah le staff dia siap silap-silap hantar makanan bagai...adoi...
bila kita dah tak happy, kita haruslah mencari sesuatu yang menghappykan kita balik kan...haaaaa lepas dah makan, kita jalan-jalan carik happy kek pulak!terus kami menuju ke Wondermilk!layan je laaa makcik ni nak cupcake sekali nak tulis-tulis bagaikannn...hahahaha ngada sangat haih!by the way, walaupun dah lambat gilaaaa....aku tetap nak wish Happy Birthday rakan sebaya, Liana!kita dah sebaya ni...aku sukaaaa...hahahahahaha...semoga cepat dapat jodoh yer...jangan memilih sangatlah!hahahahaha....p/s: sape nak kenal dengan Liana, sila pm aku yer...hehehehe....

12 comments:

  1. aku pun makan kat bbq chicken ni dulu. tak sedap mana dan service lambat..(masa aku pergi tu lah)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg lembab. Rasa nk amukan je masa tuh.

      Delete
  2. Replies
    1. wow welkem to my blog abam vy! =P

      Delete
  3. Replies
    1. hehe sekejap je rajin update aritu...dahh malas balik...

      Delete
  4. Waaaa... Tak happy jenjalan makan kek lak ... Huhuu.. Best nyer

    ReplyDelete
  5. try g yang kat Dpulz punya branch. cepat, mesra & mkn dengan gumbira. pilihan menu pun byk dr yg kat IOI tu

    ReplyDelete