Sunday, March 17, 2013

Kedai Makan Tapak Sulaiman.

post ditulis pada 21 Januari 2013

atau juga dikenali sbg warung bunian..sbb kedudukan nya yg agak tersorok...hehehe...yeah sejak sekian lama nak makan kat sini lepas baca blog janggel, makanya hari ni baru la terlaksana hajat...hehehe kedai dia mmg ke dalam la...sdg kan aku lalu je jalan besar dia tu hari2 balik rumah tp tak sedar ada kedai makan yg best dlm tu...hohoho sape org putrajya mesti tahu restoran coffee village kat desa pinggiran putra...ha dr situ terus ke hala ke kawasan kampung signage tunjuk ke kajang...celah mana kajang pun aku dr dulu tak pasti..hahaha pastu nanti nampak court badminton kot belah kiri, then masuk kiri...haaa kat dalam tu nanti kena ke kiri lagi bila nampak byk2 keta...kat situ la kedainya...hehehe so disebabkan lama teringin nak makan tp tak dpt2...almaklum sejak bln12 manjang la smua busy..nak pi makan pun selalu tak cukup geng..btw kali ni pun bkn ngn geng makan biasa...tp ngn org2 e7...emi n ng yg uruskan...sbb nak makan kat sini mmg kena buat booking okeh...hohoh warung jer pun..haish...so menu kat sini bertukar by day..kira isnin n khamis lauk utama dia gulai ketam...selasa gulai udang galah kot n rabu gulai ayam...jumaat tak pasti...sekepala makan adalah rm13...so dlm set tu, selain dr gulai of the day...dia akan bg ayam goreng, ikan goreng dan sayur n sambal belacan...wallawei mmg sedap laaa makanan dia...perghh....mcm rasa makan kat rumah arwah zaman dolu2...hehehe simple je masakan dia tp semua berasa!aku makan bertambah2 la...hehehe tp sbb aku bkn suka ketam sgt, so makan kuah ketam yg manis sedap tu...ngn ayam grg yg sedap...mmg terbaik!kena cuba laaa sape2 yg duk putrajaya tu...hehehe terbaik!

6 comments:

  1. But don 4get to mention ,bab prking mmg xde.block jln utama...sy pn plik,sdap tp try cr lh kdai bsar ckit.easy 4 evryone,kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak nafi mmg parking susah...tp as for ktorg, ok je la..janji dpt makan sedap...hehe

      Delete
  2. parking ssh gler...hw about cr kdai besaq ckit.easy 4 everyone.lgpun klu pndah mnepun,org akn kjar ketam msak lmak tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus cdgn tu...boleh la ckp pd tuan punya kedai kalo ke sana nanti...

      Delete
  3. Lidah org krjaan lain kot.aku rsa so...so..je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg la taste masing2 tak sama beb...

      Delete